Jak utrzymać ciepło potrawy? Podgrzewacz do talerzy, do potraw

Wyobraź sobie, że organizujesz własne przyjęcie. Pieczołowicie planujesz każdy szczegół uroczystości, kompletujesz listę gości, dobierasz dodatki do wystroju salonu, wymyślasz atrakcje wieczoru i obmyślasz dokładnie każdą pozycję menu. Kiedy już wszystko masz ułożone pozostaje tylko czekać na gości. Goście przyjechali, łącznie w przeciągu pół godziny każdy zajął swoje miejsce i przyszedł czas na podanie posiłku. I klaps! Wszystko zdążyło wystygnąć.

 
Na szczęście to nieprawda, bo odpowiednio wcześnie zaopatrzyłaś się w specjalne podgrzewacze do potraw i podgrzewacz do talerzy. Absolutna konieczność w przypadku gdy spodziewasz się gości ale w różnych odstępach czasu (a tego niestety nie da się uniknąć w przypadku większych imprez). Specjalne podgrzewacze do potraw długo utrzymują odpowiednią temperaturę dania dzięki czemu jest smaczne przez większość wieczoru (dopóki potrawa nie zniknie z talerza). Natomiast podgrzewacz do talerzy jest przydatny do serwowania dań ciepłych – dzięki temu potrawa „lądując” na ocieplonym naczyniu automatycznie nie wytraci ciepła i dłużej pozostanie w odpowiedniej temperaturze.
Rzec by można że czego to ludzie nie wymyślą. Racja, ale w tym przypadku jest to mały wynalazek, pozornie niepotrzebny, ale zdecydowanie poprawiający samopoczucie pani domu wiecznie zestresowanej, że jedzenie wystygło i goście będą niezadowoleni…

Author: odchudzanienakawie.pl