Wyobraź sobie, że organizujesz własne przyjęcie. Pieczołowicie planujesz każdy szczegół uroczystości, kompletujesz listę gości, dobierasz dodatki do wystroju salonu, wymyślasz atrakcje wieczoru i obmyślasz dokładnie każdą pozycję menu. Kiedy już wszystko masz ułożone pozostaje tylko czekać na gości. Goście przyjechali, łącznie w przeciągu pół godziny każdy zajął swoje miejsce i przyszedł czas na podanie posiłku. I klaps! Wszystko zdążyło wystygnąć.
Na szczęście to nieprawda, bo odpowiednio wcześnie zaopatrzyłaś się w specjalne podgrzewacze do potraw i podgrzewacz do talerzy. Absolutna konieczność w przypadku gdy spodziewasz się gości ale w różnych odstępach czasu (a tego niestety nie da się uniknąć w przypadku większych imprez). Specjalne podgrzewacze do potraw długo utrzymują odpowiednią temperaturę dania dzięki czemu jest smaczne przez większość wieczoru (dopóki potrawa nie zniknie z talerza). Natomiast podgrzewacz do talerzy jest przydatny do serwowania dań ciepłych – dzięki temu potrawa „lądując” na ocieplonym naczyniu automatycznie nie wytraci ciepła i dłużej pozostanie w odpowiedniej temperaturze.
Rzec by można że czego to ludzie nie wymyślą. Racja, ale w tym przypadku jest to mały wynalazek, pozornie niepotrzebny, ale zdecydowanie poprawiający samopoczucie pani domu wiecznie zestresowanej, że jedzenie wystygło i goście będą niezadowoleni…
Najnowsze komentarze